Musikkvällar 2018

Vi har musikkvällar varje sommar. Alltid torsdagar kl 19 jämna veckor. Vi börjar veckan efter midsommar.

Caféet och butiken håller öppet hela dagen från kl 11.00 i juni, juli och augusti. Övriga månader öppnar ladan kl 17.00 de dagar det är musikkväll. Underhållningen börjar kl 19.00. Det håller på till ca 21.00, med paus.

Det går bra att förboka om man vill vara säker på att få plats. Vi kan ta in ett begränsat antal i ladan. Det går också bra att beställa smörgås, köttbullar med rödbetssallad, ägg & sill eller räksmörgås. Förbokade biljetter som inte är uthämtade kl 19 på speldagen säljs.
Ring 070-28 26 035 eller maila karin@karinslada.se

0-8 år gratis, 9-15 år halva priset.

Lokalen är luftkonditionerad vid varmt väder och uppvärmd vid kyla.

Vi rekommenderar att ni kommer i tid.

28 juni

Gunnar Carlberg

Det är klart att Gunnar kommer i år också!
Här blir det låtar av Elvis, Jim Reeves, Johnny Cash, Björn Afzelius mfl. Härlig musik från 50- och 60-talet, låtar som passar perfekt till Gunnars röst.

Lyssna på Gunnar här.

Entré 130 kr

12 juli

Fadern, sonen och de spelige andre

En frågestund blandat med musik. Humoristiska, kluriga och samhällskritiska allmänfrågor i Kristers anda. Ett par timmar där skrattet, eftertanken och glädjen går före kunskapen!

Bandet består av professionella musiker och Krister har ett förflutet som komiker, manusförfattare och regissör.

Kristofer Greczula, sång, gitarr
Jens Classon, trummor
Krister Classon, bas
Benjamin Önnhed, sång, gitarr
Johan Ljuslin, klaviatur

Entré 300 kr

26 juli

Swing Brothers

Swing Brothers bildades år 2004 av fem mästerliga jazzmusiker från Göteborg och Borås. Orkestern spelar oemotståndlig småbandsswing med kluriga arr och ibland några stänk bebopkrydda eller caribian hot spice. Och det svänger utav bara attan!

Swing Brothers har (som hittills enda orkester) vunnit den riksomfattande tävlingen i klassisk jazz två gånger, 2005 och 2011. Så här löd juryns motivering 2011: ”Mystos Jazzorkester vann välförtjänt jazztävlingen 2005. Sex år senare, under det nya namnet Swing Brothers, är bandet ännu bättre, med täta välarrangerade ensembler, lyhört samspel, en utmärkt rytmsektion, solister av hög klass, en intressant repertoar, avspänt sväng och en trevlig presentation.”
Swing Brothers har sedan dess utvecklats än mer till ett av Sveriges mest välrenommerade och populära band inom den klassiska jazzen.

Swing Brothers har samarbetat med bl.a. saxofonisten Klas Lindquist, multiinstrumentalisten Gunhild Carling, vibrafonisten Lars Erstrand och den amerikanske saxofonisten/klarinettisten Bob Wilber.

Magnus Bylund, trombon, sång
Johnny Korner, saxofoner, klarinett
Anders Winald, gitarr
Börje Moberg, kontrabas
Hasse Skoog, trummor

Entré 200 kr

9 augusti

Linda Skogholm Kvintett
tolkar Dolly Parton och Elton John

Årets nostalgiska musikresa tar publiken tillbaka till 60-70-och 80-talet, då sångerskan och låtskrivaren Linda Skogholm, tillsammans med hennes medmusiker, tar sig an Dolly Parton och Elton Johns rika låtskatt. Välkända sånger som bland annat ”Jolene”, ”Your song” och ”Candle in the wind” finns med på repertoaren i årets sommarprogram. Även några nyskrivna låtar av Linda själv kommer lyssnarna få höra – både svenska och engelska låtar i genren vispop.

På scen har Linda med sig Roger Skogholm (banjo och slagverk), Patrik Tammelin (gitarr), Jonathan Albrektson (piano) och Sebastian Freij (cello).

Entré 200 kr

23 augusti

Hans Kennemark med vännerna Stefan Wingefors och Greger Siljebo

Trion med några av Sveriges främsta spelmän bjuder på ny och traditionell folkmusik av yppersta klass. Därtill en och annan visa. Deras täta samspel har formats genom årens vitt skilda sammanhang och miljöer. I grunden ligger ett stadigt förhållande till låten. Det som växer därur hämtar näring från både visa, jazz och barock.

Fiol, sång och gitarr: Hans Kennemark från Västergötland är riksspelman, trubadur och kompositör. Hans är en av Sveriges främsta folkmusiker och har genom sitt mångåriga samarbete med Alf Hambe spridit folkmusik och visa till de flesta körer runt om i landet och internationellt med verk som I välsignan och fröjd, Requiem och Du ljus du stjärna. De senaste åren har han turnerat och skrivit tillsammans med sångerskan Irma Schultz. De båda är aktuella med två nya kantater för kör och ensemble.

Kontrabas och piano: Stefan Wingefors är en av Sveriges mest anlitade frilansmusiker inom jazz, folk, pop. Han växlar obehindrat mellan bas, piano och dragspel och spelar bl.a. med Daniel Lemma och Fabian Kallerdahl Galore (Jazz i Sverige -06) samt gästar då och då institutioner som Bohuslän Big Band, Norrbotten Big Band och Gothenburg Wind Orchestra. Han har nyligen släppt sin pianojazztrio-CD, ”Impermanence” med endast eget material. Plattan har rosats av kritiker såväl i Sverige som internationellt. Dessutom är han verksam som stumfilms-pianist för Svenska Filminstitutet.

Fiol: Greger Siljebo från Västerbotten är både klassisk violinist och riksspelman. Har genom åren uppmärksammats för sitt samarbete med vissångerskan Eva Bartholdsson. Duon har gjort flera inspelningar bl.a. Sånger från bersån som emottagits varmt av publik och kritiker. Greger är dessutom aktuell med sitt soloalbum Vandringen – eget material – tillsammans med pianisten Jakob Petrén. De båda har de senaste åren turnerat flitigt runt om i landet.

Entré 250 kr

6 september

Majornas 3dje Rote

”Vi som sett dem förut vet inte till oss av förväntan och ni som inte sett dem kommer att få en glädjechock!” Dalheimers Hus, Göteborg inför bandets årliga spelning där

”Enligt folkmusiktraditionen skall en duktig spelman kunna locka sina åhörare till att känna både glädje och sorg med sin musik. Musikerna i Majornas 3dje Rote förvaltade sitt arv mer än väl och lyckades dessutom med den snabbaste anknytning till en ny publik jag någonsin upplevt. De har en enorm scenglädje.” Bohuslänningen

”Majornas 3dje Rote är för Göteborg vad doften av nybakat bröd är för Paris, potatisen för Alingsås eller violen är för Flen. Ett band rotat ur marken de trampar och publiken de spelar för. De är folkmusikbandet som helst spelar country, cajunorkestern som gärna drar en schottis och rockbandet som helst läser poesi. De har gjort sig kända för sin säregna folkliga blandning av stilar och uttryck. Alltid med berättelserna och hjärtat i centrum. De har tidigare släppt två album och samarbetat med artister som Thomas von Brömssen, David Urwitz och Håkan Hellström. De är ett utpräglat live- band och har genom sina fokuserade framträdanden och idoga spelande genom åren byggt upp en trogen och uppskattande publik.” Kakafon Records inför lanseringen av nya CD:n Välkommen hem

Majornas 3dje Rote har i dagens sättning funnits sen mitten av nittiotalet och har sitt namn från en gammal indelning av stadsdelen Majorna i Göteborg. Bandet spelar en mix av svensk, brittisk och amerikansk folkmusik med egna svenska texter. Mixen av roliga, underfundiga texter och texter som engagerar och berör är ett av ”Rotens” signum.

Göran Berg, gitarrer, dobro, mandolin, sång
Lasse Gustafsson, fiol, durspel, sång
Stefan Kirchhoff, bas, sång
Göran Premberg, fiol, sång
Thomas Sjöstrand, slagverk, sång

Entré 250 kr

20 september

Sabina Henriksson och Örjan Hill

Från vals till boogie woogie.
I ett musikprogram med stor scenisk närvaro, innerlig värme och sprittande spelglädje bjuder de två rutinerade och hängivna musikanterna Sabina Henriksson och Örjan Hill på hisnande kast mellan olika genrer. Svensk spelmansmusik och nordisk vis- och schlagertradition möter amerikansk swing och boogie woogie med material av exempelvis Povel Ramel, Ulf Peder Olrog, Evert Taube, Nils Ferlin och Åsa Jinder.

Pianisten Örjan har av många sakkunniga lovordats för sitt traditionsmedvetna och briljanta spel av gammal blues och boogie woogie. Vissångerskan och riksspelmannen Sabina, som i detta program sjunger samt spelar fiol och nyckelharpa, har under sin långa musikkarriär väl förvaltat den musik hon har utövat sedan barnsben, alltid med en lyhörd och generös omsorg till sin publik.

Entré 180 kr

25 oktober

Maria & Rickard Skoglund med band

Maria & Rickard har jobbat professionellt nöjesbranschen sedan 2004 och driver Skoglund Entertainment. De gör allt från shower, musikal, konserter och teater.

Men de senare åren har de båda valt att utmana sig i att skriva egen musik. Deras musik kan beskrivas som svensk visa/pop med personliga texter. Inspirerad av Winnerbäck, Le Marc, Gärdestad, Afzelius, Pernilla Andersson, Lisa Nilsson m fl.

De kommer även att tolka favoritlåtar från ovannämnda artister. Maria kommer såklart också framför någon låt från hennes husguru Eva Cassidy där hon gör sina magiska versioner.

Extra kul för Maria & Rickard att för första gången besöka Karins Lada och de har kvällen till äran med sig fullt band, det utlovas en magisk afton!

Entré 250 kr

Lyssna på en låt här, en låt till och en tredje låt.