070-28 26 035 karin@karinslada.se

Musikkvällar 2017

Vi har musikkvällar varje sommar. Alltid torsdagar kl 19 jämna veckor. Vi börjar veckan efter midsommar.

Caféet och butiken håller öppet hela dagen från kl 11.00. Underhållningen börjar kl 19.00. Det håller på till ca 21.00, med paus.

Det går bra att förboka om man vill vara säker på att få plats. Vi kan ta in ett begränsat antal i ladan. Det går också bra att beställa våran populära räksmörgås till pausen.
Ring 070-28 26 035 eller maila karin@karinslada.se

0-8 år gratis, 9-15 år halva priset.

Vi rekommenderar att ni kommer i tid.

29 juni

Dún Aengus

Dún Aengus består av Peter Andersson och Martin Rahmberg. Gruppnamnet kommer från ett gammalt stenfort på ön Irishmore som ligger vid Irlands västkust. Duon spelar härligt svängig irländsk och skotsk musik. Båda sjunger, Peter spelar tenorbanjo och Martin spelar gitarr.
Detta kommer bli en toppenkväll!

Lyssna på Dún Aengus på www.dunaengus.eu

Entré 200 kr

13 juli

Gunnar Carlberg

Det är klart att Gunnar kommer i år också!
Här blir det låtar av Elvis, Jim Reeves, Johnny Cash, Björn Afzelius mfl. Härlig musik från 50- och 60-talet, låtar som passar perfekt till Gunnars röst.

Lyssna på Gunnar på www.grapplingmusic.com

Entré 100 kr

27 juli

Orion Hill & His Holy Kings med Stefan Sandberg

Gruppen spelar musik med rötterna i den äldre traditionen i den amerikanska södern, det vill säga blues, boogie woogie, jazz, gospel, rock’ n’ roll och soul. Publiken får inte bara följa med på en musikalisk resa över dessa genrer, utan också höra berättelser om musiken och artisterna.

Medverkande musiker är Örjan Hill – piano, Ove Rudenvall – sång, Åke Göransson – trummor, Per Oldberg – kontrabas och Stefan Sandberg – gitarr, saxofon, klarinett och flöjt.

Stefan Sandberg är gästartisten som i princip har blivit en permanent gäst i bandet. Sandberg har varit med i många musikaliska sammanhang, Peps Blodsband, Ike Turner, Carl-Einar Häckner, Tomas von Brömssen, Sven Wollter, Laleh etc.

Namnet Orion Hill kanske behöver en förklaring. För 25 år sedan skulle Örjan Hill spela på en restaurang som ägdes av ett par indier. Dessa uppfattade inte Örjans namn på telefon, utan trodde ha hette Orion Hill, vilket det också stod på en stor affisch när han kom till spelningen. Ända sedan dess har han tänkt att det skulle vara ett användbart artistnamn – och nu var det dags!
Stjärnbilden Orions följeslagare blev de tre vise männen – His Holy Kings och Stefan får axla manteln som The Holy Spirit!

Lyssna på Orion Hill & His Holy Kings på YouTube, där finns sju låtar.

Entré 200 kr

10 augusti

Vier Brillen

Hisingens nationalorkester kommer till Karins Lada med den splitter nya plattan ”Skaffa keps och odla skägg” i bagaget. Roliga och svängiga låtar med halsbrytande texter! Från ”Tio timmar i Ullared” till Hisingens nyskrivna nationalsång ”Snart rasar Götaälvbron”. Texter i Povel Ramels och Hasse & Tages anda.

Vier Brillen är en gulklädd visgrupp som består av fyra eller fem eller sex (inte längre så) unga män från Hisingen. Svängiga visor för glada människor. Underfundiga rim och oväntade poänger.

Lyssna på låtsnuttar på deras hemsida www.vierbrillen.se

Entré 200 kr

24 augusti

Sparrebandet

Sparrebandet är ett pensionärsband från Borås som spelar låtar från 1930- och 40-talet i storbandstappning. Bandet består av 17-19 medlemmar och har i sin nuvarande konstellation varit verksamt i 4-5 år under Johnny Arvidssons ledning. Alla som trakterar ett blåsinstrument eller kompinstrument är välkomna till deras repetitioner en gång i veckan.

Entré 130 kr

 

 

7 september

Henningsons

Från början kallade de sig Henningsons orkester och var ute och spelade dansbandsmusik under många år, fram till 2004. Numera är det en ny orkester som heter Henningsons. Medlemmarna är Bengt Henningsson och Cecilia Andrén – sång, Stefan Pettersson – synth, Sivert Hagberg – gitarr, Lennart Hagberg – bas och Teddy Ekman – trummor. Musiken är blandad och består av dansband, 50- 60-tals låtar och visor m.m. på både svenska och engelska.

Lyssna på Henningsons på Facebook.

Entré 160 kr

21 september

Länge Leve Laila

En föreställning om ”Yrvädret från Trollhättan” Laila Westersund. Hon turnerade i folkparkerna i 25 år och belönades med guldnål. För många är Laila Westersund förknippad med Hagge Geigerts revyer på Lisebergsteatern i Göteborg. Hennes genombrott kom 1961 med sången April, april där hon busvisslade i refrängen. En svensk kvinnlig humorist som banat väg för kvinnors komiska utveckling och status i Sverige.

Vi minns hennes busvisslande, lirandet på trummor, sången, komiska monologer, Singel och Sand, Ett litet bagage, Evert och Sexobjektet. Här spelas trummor och en och annan busvissling finns förstås också med. Regi: Birgit Carlstén.

Medverkande: Birgit Carlstén, Carina Perenkranz, Kaj Lärka och Lennart Palm.

Länge Leve Laila finns på Facebook.

Entré 250 kr