Starten

Karins Lada drivs av Karin Henriksson och hennes familj. Det är ladugården på gården N.Hästhagen som har byggts om till kafé och butik.
Ladugården byggdes 1950, då den gamla var för dålig för att reparera. Den nya ladugården byggdes för kor, får, grisar, hästar och höns. 1963 slutade de med mjölkkor och gick över till bara får. Karins pappa och farbror drev fårskötsel fram till år 2000. Karin flyttade hemifrån, för att några år senare flytta tillbaka med man och barn. Ladugården byggdes om och i maj 2011 öppnade Karins Lada.

Vintern 2011/2012 skedde nästa stora förändring. Det gjordes ett hål i taket och trappa sattes in till rännet. På andra våning blev det en isolerad kafédel och ute på logen en stor samlingslokal.

Våren 2016 gjordes en stor ombyggnad igen. Då blev hela den stora samlingssalen isolerad. Samtidigt byggdes det även en toalett på andra våning. Inför denna investering söktes företagsstöd genom Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Tidigare blev det kallt redan i september ute på logen, och även en regnig sommardag. Nu går det bra att använda lokalen året runt, till konstutställningar, julmarknad, föreläsningar, konserter, dans och privata fester.

Kafé

Kaféet har gott om sittplatser inomhus och det går även att sitta ute på sommaren. Det finns mycket gott att välja på, som bulle eller flera sorters kakor. Är ni hungrigare finns det smörgåsar, både ostmacka och större smörgås. Varje dag finns det matpaj som serveras varm med bröd och sallad.
Är ni en grupp på fler än 10 pers är det bra om ni hör av er innan, för att slippa långa väntetider.

Ni kan köpa med er hem om ni vill. Beställ gärna några dagar innan om det är lite mer.

Det går bra att betala med kontanter, kort eller swish.

Smörgåstårta

Beställ minst tre dagar innan. Det finns ägg & räkor, ost & skinka, vegetarisk eller vegansk smörgåstårta.

Butik

I butiken finns det hantverk från flera olika hantverkare i trakten. Läs mer om dem här.

Förutom hantverk säljer vi garner av olika material i många färger. Se förteckning över garnerna här

Det går bra att betala med kontanter, kort eller swish.

Festlokal

Med bara 20 min från Ulricehamn och ca 30 min från Jönköping har Karins Lada ett mycket bra läge med sin festlokal för bröllop och andra stora kalas.

När man hyr lokalen har man även tillgång till köket.

Maila eller ring Karin för mer info samt visning.
0702826035 eller karin@karinslada.se

Konferenslokal

Boka in er nästa konferens i Karins Lada på landet för en stunds kreativt arbete. Pausa med en skogspromenad. Gå ut och sätt er i gräset. Hälsa på kalvarna och katten.

Vi har en stor lokal på andra våning. Där finns stora variationsmöjligheter beroende på hur man vill möblera. Det går att dela upp sällskapet i smågrupper. I den stora lokalen finns dataprojektor med duk. Whiteboard, block och pennor finns att tillgå.

Vi erbjuder enklare mat så som paj (begränsat antal portioner), pastasallad, soppa eller rejäla smörgåsar med t.ex. räkor eller köttbullar på. Vi kan även göra smörgåstårta. Och så har vi ju fika så klart!

Kom gärna ut och titta om detta passar just er!

Gårdsmuseum

I samma hus som kaféet och butiken finns ett gårdsmuseum. I stort sett alla föremålen i muséet har använts på gården. Många av sakerna är också tillverkade där.

Karins Lada ligger på gården Norra Hästhagen, som tillhör Gullereds socken i Ulricehamns kommun. Det är en gammal släktgård där Karin Henriksson är nionde generationen. Det var Karins farfars far, Carl-Gustaf, CG, Jacobson, (född 1847) som började ställa undan föremål som inte användes längre, istället för att kasta bort dem. Hans son, Karins farfar, Filip Jacobson, fortsatte spara på grejer och så även Karins far och farbror, Bengt och Allan Jacobson. Någon gång på 1970-talet ställde Allan iordning allt och det blev ett museum av det. Då var muséet i en före detta visthusbod i trädgården. Trångt och mörkt var det och fuktigt från källaren och en så brant trappa till andra våning att många inte vågade gå upp för de inte visste om det skulle kunna ta sig ner.

Vintern 2013-2014 flyttade Karin och Eie Henriksson muséet till vagnsboden i ladugården. Bengt var med för att lära ut vad allt användes till. Det nya muséet blev ljust och fint vilket gör att man kan se allt mycket bättre. För att inte tala om tillgängligheten!